Tremella Fuciformis (Jamur Salju)

Jamur Salju

Jeneng botani - Tremella fuciformis

Jeneng Inggris - Snow Fungus

Jeneng Cina - Bai Mu Er / Yin Er

Uga minangka jamur kuliner sing populer ing masakan oriental, T. fuciformis nduweni sejarah sing dawa babagan panggunaan obat lan minangka salah sawijining jamur sing kalebu ing Shen Nong Ben Cao (c.200AD). Indikasi tradisional kalebu ngresiki Panas lan Kering, nutrisi otak lan nambah kaendahan.

Kaya jamur jeli liyane, T. fuciformis sugih ing polisakarida lan iki minangka komponen bioaktif utama.



pro_ren

Detail Produk

Tag produk

Spesifikasi

Produk sing gegandhengan

Spesifikasi

Karakteristik

Aplikasi

Tremella fuciformis

Wêdakakêna awak woh

 

ora larut

Kapadhetan dhuwur

Kapsul

Smoothie

Ekstrak banyu Tremella fuciformis

(Kanthi maltodekstrin)

Standar kanggo Polisakarida

100% Larut

Kapadhetan moderat

Ombenan padhet

Smoothie

Tablet

Ekstrak banyu Tremella fuciformis

(Karo bubuk)

Standar kanggo glucan

70-80% larut

Rasa sing luwih khas

Kapadhetan dhuwur

Kapsul

Smoothie

Tablet

Minuman padat

Ekstrak banyu Tremella fuciformis

(murni)

Standar kanggo glucan

100% Larut

Kapadhetan dhuwur

Kapsul

Ombenan padhet

Smoothie

Ekstrak jamur Maitake

(murni)

Standar kanggo polisakarida lan

Asam hialuronat

100% larut

Kapadhetan dhuwur

Kapsul

Smoothie

Topeng rai

Produk perawatan kulit

Produk Customized

 

 

 

Rincian

Tremella fuciformis wis dibudidaya ing China wiwit paling ora abad XIX. Kaping pisanan, cagak kayu sing cocog disiapake banjur diolah kanthi macem-macem cara kanthi pangarep-arep bakal dijajah dening jamur. Cara budidaya sing sembrono iki luwih apik nalika kutub disuntik karo spora utawa miselium. Produksi modern mung diwiwiti, nanging, kanthi sadar manawa Tremella lan spesies inang kudu diinokulasi menyang substrat kanggo njamin sukses. Cara "kultur ganda", saiki digunakake sacara komersial, nggunakake campuran serbuk gergaji sing disuntik karo spesies jamur loro lan disimpen ing kondisi optimal.

Spesies sing paling populer kanggo dipasangake karo T. fuciformis yaiku inang sing disenengi, "Annulohypoxylon archeri".

Ing masakan Cina, Tremella fuciformis sacara tradisional digunakake ing masakan manis. Senadyan rasa ora enak, regane amarga tekstur gelatin lan uga mupangat obat. Paling umum, iki digunakake kanggo nggawe panganan cuci mulut ing Kanton, asring digabungake karo jujubes, longan garing, lan bahan liyane. Iki uga digunakake minangka komponèn saka ngombe lan minangka es krim. Wiwit budidaya wis luwih murah, saiki uga digunakake ing sawetara masakan gurih.

Ekstrak Tremella fuciformis digunakake ing produk kecantikan wanita saka China, Korea, lan Jepang. Jamur kasebut dikabarake nambah retensi kelembapan ing kulit lan nyegah degradasi pembuluh getih mikro ing kulit, nyuda kerutan lan ngalusake garis-garis halus. efek anti-tuwa liyane teka saka nambah ngarsane superoxide dismutase ing otak lan ati; iku sawijining enzim sing tumindak minangka antioksidan kuat ing awak, utamané ing kulit. Tremella fuciformis uga dikenal ing obat Cina kanggo nutrisi paru-paru.


  • Sadurunge:
  • Sabanjure:


  • Sadurunge:
  • Sabanjure:
  • Ninggalake Pesen Panjenengan