Grifola Frondosa (Kërpudha Maitake)

Grifola frondosa (kërpudha Maitake)

Emri botanik – Grifola frondosa

Emri japonez - Maitake

Emri kinez - Hui Shu Hua (lule gri në dru)

Emri anglez - Hen of the Woods

Emri japonez i kësaj kërpudhe popullore të kuzhinës përkthehet si "Kërpudha vallëzuese" për shkak të gëzimit të njerëzve për ta gjetur atë.

Disa ekstrakte prej tij janë zhvilluar si suplemente ushqimore në Japoni dhe në mbarë botën me një numër në rritje të provave që mbështesin përfitimin e tij.pro_ren

Detajet e produktit

Etiketat e produktit

Grafiku i rrjedhës

WechatIMG8066

Specifikim

Nr.

Produkte të ngjashme

Specifikim

Karakteristikat

Aplikacionet

A

Ekstrakt uji i kërpudhave Maitake

(Me pluhura)

Standardizuar për Beta glukan

70-80% i tretshëm

Shije më tipike

Densitet i lartë

Kapsula

Smoothie

Tabletat

B

Ekstrakt uji i kërpudhave Maitake

(i pastër)

Standardizuar për Beta glukan

100% i tretshëm

Densitet i lartë

Kapsula

Pije të ngurta

Smoothie

C

Kërpudha Maitake

Pluhur për trupin frutor

 

I pazgjidhshëm

Dendësi e ulët

Kapsula

Top çaji

D

Ekstrakt uji i kërpudhave Maitake

(Me maltodekstrinë)

Standardizuar për polisakaride

100% i tretshëm

Dendësi mesatare

Pije të ngurta

Smoothie

Tabletat

 

Ekstrakti i kërpudhave Maitake

(Micelium)

Standardizuar për polisaharide të lidhura me proteina

Pak i tretshëm

Shije e moderuar e hidhur

Densitet i lartë

Kapsula

Smoothie

 

Produkte të personalizuara

 

 

 

Detaj

Grifola frondosa (G. frondosa) është një kërpudha e ngrënshme me veti ushqyese dhe mjekësore. Që nga zbulimi i fraksionit D më shumë se tre dekada më parë, shumë polisakaride të tjera, duke përfshirë β-glukanet dhe heteroglikanet, janë nxjerrë nga trupi frutor G. frondosa dhe miceli fungal, të cilët kanë treguar aktivitete të rëndësishme të dobishme. Një klasë tjetër e makromolekulave bioaktive në G. frondosa përbëhet nga proteina dhe glikoproteina, të cilat kanë treguar përfitime më të fuqishme.

Një numër i molekulave të vogla organike si sterolet dhe komponimet fenolike janë izoluar gjithashtu nga kërpudhat dhe kanë treguar bioaktivitete të ndryshme. Mund të konkludohet se kërpudha G. frondosa ofron një grup të larmishëm molekulash bioaktive që janë potencialisht të vlefshme për aplikime nutraceutike dhe farmaceutike.

Nevojiten më shumë hetime për të vendosur lidhjen strukturë-bioaktivitet të G. frondosa dhe për të sqaruar mekanizmat e veprimit pas efekteve të ndryshme bioaktive dhe farmakologjike të tij.


  • E mëparshme:
  • Tjetër:


  • E mëparshme:
  • Tjetër:
  • Lini Mesazhin Tuaj